Hawaiiwedding

30, Sarpsborg

19.08.2011 ble vi hubby & wife på Hawaii!! Bloggen var først ment for våre gjester. Så begynte vi å blogge litt "bredere" mht bryllup, så nå håper vi bloggen kan gi inspirasjon og glede til alle som er innom :D

Her er alle innleggene vi skrev i September 2010

DAG 18 - Kihei

  • 16.10.2011 kl.18:34

Vi starter dagen som vanlig med pancakes, bacon, french toast, egg, brus, juice, kaffe og bagels..

Then we hit the beach as usual ;)
Denne dagen tok vi med vårt nye fiiiine kamera på beachen :)

Etter litt bading så vandret Tommy av gårde for å teste ut kameraet litt..


En del vann i øra seinere er vi ferdig dusjet og klare for en tur til Kihei med Mustangen ;)
Vi bestemte oss tidlig for å se mest mulig av Maui, så denne gangen er det sør-vestdelen som skal utforskes!
Vi kjørte langs kysten hele veien nedover og fikk med oss mye pent å se på ;)

Vi dro kjapt gjennom Kihei sentrum.. Ikke store greiene akkurat.. Vi suste videre mot Wailea, som er et nyere og flottere strøk. Hadde lett flyttet inn der ja ;)
Wailea var enden på veien, så vi tok en usving for å komme tilbake til Kihei for å spise på meksikanske "Fred's"!
Vi skjønte ikke en dritt av hva alt på menyen var, og når vi spurte så forklarte hun med meksikanske ord som vi heller ikke skjønte bæret av.. Så vi gikk for det dama anbefalte..
Noe som resulterte i dette..
Etter den merkelige meksikanske maten bar det hjemover igjen.
Innom hotellbaren for litt påfyll av brus og kaffe, deretter bar det i seng ;)

DAG 17 - Road to Hana

  • 15.10.2011 kl.13:52

Nå er dagen kommet hvor vi skal på "Road to Hana".

Som Wikipedia sier:
The Hâna Highway is a 68-mile (109 km) long stretch of Hawaii State Routes 36 and 360 which connects Kahului with the town of Hana in east Maui. On the east after Kalepa bridge, Hana Highway continues to Kipahulu as Route 31 (Piilani Highway), the first section of which is unofficially considered to be part of Hâna Highway. Although Hâna is only about 52 miles (84 km) from Kahului, it takes about 2.5 hours to drive when no stops are made as the highway is very winding and narrow and passes over 59 bridges, 46 of which are only one-lane bridges. There are approximately 620 curves along Route 360 from just east of Kahului to Hâna, virtually all of it through lush, tropical rainforrest. Many of the concrete and steel bridges date back to 1910 and all but one are still in use.

Vi fikk høre at de fleste bruker 8-10 timer tur/retur på denne turen. Så da skjønte vi med en gang at det kom til å ta oss nærmere 12 timer ;) Vi er jo kjent for å surre og utforske mer enn de fleste andre..

Vi tok en tidlig frokost før vi la av gårde i vår nye fine Mustang..
Vi hadde med 4 forskjellige kart som skulle vise oss de viktigste stoppestedene ;)
Det er dårlig med steder å stoppe før man ankommer Hana, så det var viktig å stoppe innom den überkoselige lille byen Pa'ia for å tanke bilen og kjøpe inn litt vann.

Vi starter turen med å kjøre på en helt normal vei.. Så blir det smalerer og smalere..
Vi kommer til stykker med bare ett felt, og møter plutselig vår første ettfeltskjørte bro! Broen var ikke mer enn ca 10 meter, men det var skummelt nok på disse svingete veiene hvor du ikke har sjans til å se om det kommer en bil fra andre siden..
Tommy hadde fått med seg at lokalbefolkningen satte stor pris på at turistene kjørte inn til siden for å slippe de forbi. Så det ble gjort OFTE! Ganske greit å ikke ha lokalkjente racerbiler oppi rompa på en slik tur!

Vi holdt utkikk etter første stopp, som var "Twin Falls".
Veiene var fryktelig dårlig skiltet til å være et kjent turistmål, men det var ganske greit å finne frem til ting alikevel.. Hver gang vi så en haug av biler parkert i veikanten, så stoppet vi ;)
Twin Falls hadde til og med en egen liten parkering foran "inngangen"!Tommy foran inngangen.
Like før vi er fremme ved fossene.


Når vi kom på "innsiden av regnskogen", så viser det seg at det er et stykke å gå før vi kommer til fossefallene.. Vi går gjennom gjørme og vann før vi kommer frem og oppdager at vi må VASSE for å komme helt frem! Litt idiotisk å ikke opplyse om sånt i turistbladene.. Men kanskje like idiotisk av oss å ikke tenke så langt også da..
Tommy har på seg Converse mens jeg går i mine nye sandaler som ikke akkurat tåler så mye..
Så av med skoa, og hopp uti!Her ser vi over den "lille pytten" vi måtte over for å komme frem.

Jeg var dritnervøs for å falle!! Det var flust av små og store glatte steiner i vannet, så vi fikk aldri noe godt fotfeste..
Tommy sto for bæring av kamera, siden han var litt mer stødig på beina :PTwin FallsNår vi skulle til å sette oss i bilen for å dra videre, så kommer det en mann bort til oss og spør om han kan få ta bilde av sønnen sin foran bilen vår.. Vi svarte at sønnen kunne jo like godt sette seg bak rattet! Så han ble jo superhappy! We made his day ;)I svingen der borte blir veien til en fil. Det ble bare verre og verre jo lenger vi kjørte..En liten stopp for å se på papegøyene ;)


Neste stopp nå var "Bamboo Forrest".
Etter en stund ser vi en haug av biler langs veien, så vi stopper. Jupp, vi var fremme!
Denne gangen skifter jeg til bikini under klærne!
Vi finner "hullet i hekken" og går inn i Bamboo Forrest. Nok en gang finner vi ut at vi er feil skodd, så jeg tar av meg sandalene og går barbeint mens Tommy griser til Conversa sine..
Det var en forferdelig gjørmete sti! Brått kommer vi til en liten bekk med en råtten planke som bro.. Det var et stykke ned til bekken, så det var ganske skummelt å traske over "broen"!

 Vi forsikret oss stadig med de vi møtte at vi var på riktig vei.. Det virket som det var lett å gå seg vill inni der!
Til slutt kom vi frem til det første fossefallet som hadde en stor badekulp jeg kunne bade i!Yay!

For å komme til de 3 neste fossefallene måtte vi klatre opp en bratt og våt fjellvegg for deretter å svømme over en stor og dyp bekk, så det droppet vi lett! Vi gikk jo og drasset på kamera og videokamera, så det var utelukket at vi skulle prøve å padle oss over en bekk med utstyret hevet over hodet!

Tilbake i bilen med Tommy bak rattet setter vi av gårde i 10 mph.. Hele denne turen gikk i 10-20 mph..
Neste stopp var  en botanical garden. Der skulle vi få i oss litt lunch :)


Her bestilte vi en "flatbread pepperoni pizza" før vi kjørte av gårde igjen.


Neste stopp var ved vannet. Husker ikke hva det het, men stilig var det!


Så durer vi videre..Et lite stopp for å nyte utsikten :)Det var ingen butikker langs veien, men en HAUG av boder som solgte kokosnøtter, ananas, bananbrød osv..


Møtte på denne ekle lille tingen når vi stoppet for å prøve bananabread, noe som var NAMMENAM!


Etter mange timer kom vi frem til Hana.. Vi kjørte ned til Hana Beach Park og bestemte oss for å bare kjøre videre.. 80% av de som kjører denne turiststrekningen snur og kjører tilbake når de kommer til Hana.. Men ikke vi! Vi fant ut at om vi kjørte videre så kunne vi få med oss "7 pools of Oheo" og graven til Charles Lindbergh! So we did!
I alle brosjyrene blir turistene rådet til å snu, siden veiene herfra er JÆVLIGE! Noen leiebilfirmaer tillater ikke en gang at man kjører der..
Pytt.. ;)


Når vi kommer til nasjonalparken hvor vi skal sjekke ut "7 pools" begynner det å bli seint.. Vi har bare et par timer igjen med sol, så nå var det ikke mer surring.. Vi marsjerte rett mot målet vårt!


Vi surret litt til i "parken" før vi dro videre mot graven..Time to see Charles Lindberg's grave!
Han levde sine siste år på Maui. Ble begravd på kirkegården til Palapala Ho'omau Church.


Når vi dro derfra var solen på vei ned.. Og det var NÅ den virkelige drittveien begynte!! Vi fikk ikke så mange bilder som viser hvor ille veien var, siden det ble veldig fort mørkt! Det var helt forjævlig å kjøre her i bekmørten!
Etter en laaaaang og skummel vei hjemover (drepte nesten et par kuer..) kom vi endelig til et sted vi kunne innta et måltid!En sliten Tommy som venter på mat..


Det ble Denny's! Det var det første og beste vi så ;)
Når vi kom inn døren fant vi ut at vi skulle ta det "to go".. De hadde ac'en på minusgrader virket det som!!
Så det siste vi gjorde før vi suste tilbake til hotellet var å spise junkfood i bilen ;)

Vi sovnet fort etter denne 15 timers lange bilturen ;)

DAG 16 - Historical Lahaina

  • 03.10.2011 kl.15:32

Siden vi sto opp gryyyytidlig denne dagen, så ble det frokost på Swan court denne dagen også gitt! Null kø!!
Så da fikk vi bord rett foran "svanedammen" ;)Utsikten fra bordet vårt :)En helt normal frokost.....


Etter frokosten stakk vi en kort tur på "beachen" før vi skulle inn til byen Lahaina.
Før vi dro til Hawaii hadde vi kjøpt oss et nytt Sony speilreflekskamera med 18-55mm linse.. Vi trengte jo bedre zoom enn det.. Fyren på Elkjøp sa at de linsene har de OVERALT i statene siden Sony er veldig populært der. Så da kjøpte vi jo ikke noe bedre linse i Norge siden det er såååå mye billigere i U.S.A..
Vi lette Oahu rundt etter Sony-linser, but no luck.. Så nå hadde vi gjort litt research for å finne kamerabutikker på Maui! Lighthaus Camera var vårt siste håp!

Før vi kom oss av gårde vurderte vi å ta ned taket på Jeepen.. Men fant ut at vi dret i det, siden vi slet så sykt med å få det på igjen..Tommy og Jeep'en vår i Front Street, Lahaina.Lahaina er en historisk by, så slike skilt fant vi overalt!


Før vi dro på linsejakt måtte vi ha litt lunch! Vi fant "Cheeseburger", som vi også prøvde ut i Honolulu! De hadde syyyykt gode cheeseburgere, så vi slang oss ned der ;)*namme*Utsikten fra "Cheeseburger"


Så var det linsejakt!
Selvfølgelig hadde de ikke Sonylinser her heller.. Vi ble fortalt at vi bare kunne gi opp jakten for det var ingen som hadde det på hele Maui!
Da fikk Tommy en ny idê!
Han ville kjøpe et Canon speilreflekskamera!
For DET hadde de linser til overalt!
Jeg var ikke så vanskelig å overtale, så 15 minutter seinere drar vi derfra med et splitter nytt Canon EOS 60D, men uten linse.. For det måtte vi plukke opp i den andre butikken dems.. Oppe ved flyplassen..
Vi hopper inn i Jeep'en og den begynner å pipe og blinke om oil change.. Shit.. Sånn gidder ikke vi.. Så siden vi alikevel er på vei opp mot flyplassen, så kan vi jo dra innom Hertz..On the road again.. ;)


Tommy ruslet inn i kamerasjappa og kom ut med linsa vår! ENDELIG!! Nå kan vi ta skikkelige bilder!!

Så var det til Hertz.. Vi skulle jo ta "road to Hana" dagen etter, så greit at bilen ikke bryter sammen..
Vi kjørte bort til en dame som sto og tok i mot biler og sa at vi slet noe fryktelig med taket og at bilen maser om oljebytte.. Hun ba oss ta med alle tinga våre og gå ut av bilen.. Vi skulle få ny bil.. Jaja..
Når vi kom inn på "kontoret" spurte vi dama bak disken om hvor mye det var for enda en oppgradering.. Vi ville gjerne ha en med elektrisk tak, sånn at vi slapp all den kålingen vi hadde drevet med..
Hun plotter og surrer på pc'en noen minutter og sier vi kan få en Mustang! Kan vi dra herfra i en Mustang uten at det koster noe ekstra??? HELL YEAH!!
Snille dama fiksa oss en lyseblå og feeeeet Mustang!!
Vi cruiset ut fra Hertz med de glisa!!


 
YAY!!


Vi satte kursen mot Lahaina igjen, for nå var det på tide med litt middag!
Valget falt på Bubba Gump. Hvor vi fikk sikret oss 4 Maui-glass ;) Vi sparer nemlig på Bubba Gump glass.. Nå har vi fra New York, Honolulu og Maui ;)Tommy foran Bubba Gump i Front StreetTommy kooooser seg ♥


Midt i desserten kommer det en nordmann for å slå av en prat med oss. Han og dama hadde hørt oss snakke norsk, så de kom bort for å ta en prat før de stakk videre.. Det viser seg at dama er fra Fredrikstad av alle steder!
Small world we live in ;)

DAG 15 - A day at the Hyatt

  • 02.10.2011 kl.20:16

Denne dagen ble brukt til å slappe av!
Vi startet dagen med å spise frokost på Swan Court. Det var visst populært, for der måtte vi stå en halvtime i kø for å komme inn.. En som jobbet der prøvde å få noen av de i køen til å gå til den andre frokostrestauranten, så køen skulle bli litt mindre.. Men neida.. Har man først betalt for dette fancy greiene, så skal man jammen spise på det mest fancy stedet også :P
Selv om frokosten er inkludert i prisen, får vi hver dag en regning på det (som ble ført tilbake hver kveld?!).. med et felt til å fylle inn tips! Vi tipser ikke for en frokostBUFFET! Men ellers er vi gode tipsere altså ;)Swan Court


Etter frokosten tusler vi mot gressplenen foran havet (som vi fant dagen før), der vi blir liggende så og si aleine! Kan ikke fatte hvorfor alle disse menneskene ligger ved poolen når de har havet rett ved siden?!?!
Men digg for oss det! Det var ikke dumt å ha så og si hele "beachen" for oss selv ;)Tommy's warm-up ;)På dette stedet var strømmen og bølgene sterke! Vi kunne ikke bare ligge å flyte i vannet for da var vi brått utenfor nabohotellet.. Så her ble det mer kjappe turer i vannet for å kjøle seg ned istedenfor å flyte, leke og ha det moro i vannet ;)Tommy vs. the waves ;)Vi ble liggende til magene begynte å rumle.. Da var det på tide med lunch!
Siden Umalu var den eneste restauranten vi følte at vi ikke måtte pynte oss for å komme inn på, så ble det Umalu så og si hver dag ;)
Der solgte de også "bottomless sodas". Det var en drikkeflaske til ca $20 som du kunne fylle på så mye du ville så lenge oppholdet varte. Så vi kjøpte en sånn hver ;)


Tommys ville nachosblikk ;)


Etter en goooood lunch bestemte vi oss for å sjekke ut hvorfor alle lå ved poolen.. Var vannet magisk? Helbredende?Nope.. Vanlig klorvann.. Men det var jo litt koselig inni grotta da ;)Tommy koste seg med fossefallet ;)


Etter duppen i bassenget var det opp på rommet for å dusje og gjøre oss klare for "culinary class'en" vi skulle på med alle honeymoonerne!
Det var gratis mat og champagne - grunn nok til å være med ;)Kokken viser oss hvordan man lager Ahi nachos - nachos med RÅ tunfisk!Han blander tunfisken med brunt sukker og østerssaus.. Høres ikke ut som en fest for smaksløkene akkurat..Disse ostene var heller ikke noe som pirret smaksløkene våre..Resultatet! Det så ut som de andre storkoste seg med maten, men vi... not so much... holder oss til vanlig nachos vi :Pog champagne!!!!! ;)


Etter dette snodige måltidet tilbragte vi resten av kvelden på hotellet.
En sniktitt på det daglige luau-showet de hadde på hotellet.

Les mer om vårt drømmebryllup i arkivet

» Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

v.3.1.0

hits