Hawaiiwedding

30, Sarpsborg

19.08.2011 ble vi hubby & wife på Hawaii!! Bloggen var først ment for våre gjester. Så begynte vi å blogge litt "bredere" mht bryllup, så nå håper vi bloggen kan gi inspirasjon og glede til alle som er innom :D

DAG 17 - Road to Hana

  • 15.10.2011 kl.13:52

Nå er dagen kommet hvor vi skal på "Road to Hana".

Som Wikipedia sier:
The Hâna Highway is a 68-mile (109 km) long stretch of Hawaii State Routes 36 and 360 which connects Kahului with the town of Hana in east Maui. On the east after Kalepa bridge, Hana Highway continues to Kipahulu as Route 31 (Piilani Highway), the first section of which is unofficially considered to be part of Hâna Highway. Although Hâna is only about 52 miles (84 km) from Kahului, it takes about 2.5 hours to drive when no stops are made as the highway is very winding and narrow and passes over 59 bridges, 46 of which are only one-lane bridges. There are approximately 620 curves along Route 360 from just east of Kahului to Hâna, virtually all of it through lush, tropical rainforrest. Many of the concrete and steel bridges date back to 1910 and all but one are still in use.

Vi fikk høre at de fleste bruker 8-10 timer tur/retur på denne turen. Så da skjønte vi med en gang at det kom til å ta oss nærmere 12 timer ;) Vi er jo kjent for å surre og utforske mer enn de fleste andre..

Vi tok en tidlig frokost før vi la av gårde i vår nye fine Mustang..
Vi hadde med 4 forskjellige kart som skulle vise oss de viktigste stoppestedene ;)
Det er dårlig med steder å stoppe før man ankommer Hana, så det var viktig å stoppe innom den überkoselige lille byen Pa'ia for å tanke bilen og kjøpe inn litt vann.

Vi starter turen med å kjøre på en helt normal vei.. Så blir det smalerer og smalere..
Vi kommer til stykker med bare ett felt, og møter plutselig vår første ettfeltskjørte bro! Broen var ikke mer enn ca 10 meter, men det var skummelt nok på disse svingete veiene hvor du ikke har sjans til å se om det kommer en bil fra andre siden..
Tommy hadde fått med seg at lokalbefolkningen satte stor pris på at turistene kjørte inn til siden for å slippe de forbi. Så det ble gjort OFTE! Ganske greit å ikke ha lokalkjente racerbiler oppi rompa på en slik tur!

Vi holdt utkikk etter første stopp, som var "Twin Falls".
Veiene var fryktelig dårlig skiltet til å være et kjent turistmål, men det var ganske greit å finne frem til ting alikevel.. Hver gang vi så en haug av biler parkert i veikanten, så stoppet vi ;)
Twin Falls hadde til og med en egen liten parkering foran "inngangen"!Tommy foran inngangen.
Like før vi er fremme ved fossene.


Når vi kom på "innsiden av regnskogen", så viser det seg at det er et stykke å gå før vi kommer til fossefallene.. Vi går gjennom gjørme og vann før vi kommer frem og oppdager at vi må VASSE for å komme helt frem! Litt idiotisk å ikke opplyse om sånt i turistbladene.. Men kanskje like idiotisk av oss å ikke tenke så langt også da..
Tommy har på seg Converse mens jeg går i mine nye sandaler som ikke akkurat tåler så mye..
Så av med skoa, og hopp uti!Her ser vi over den "lille pytten" vi måtte over for å komme frem.

Jeg var dritnervøs for å falle!! Det var flust av små og store glatte steiner i vannet, så vi fikk aldri noe godt fotfeste..
Tommy sto for bæring av kamera, siden han var litt mer stødig på beina :PTwin FallsNår vi skulle til å sette oss i bilen for å dra videre, så kommer det en mann bort til oss og spør om han kan få ta bilde av sønnen sin foran bilen vår.. Vi svarte at sønnen kunne jo like godt sette seg bak rattet! Så han ble jo superhappy! We made his day ;)I svingen der borte blir veien til en fil. Det ble bare verre og verre jo lenger vi kjørte..En liten stopp for å se på papegøyene ;)


Neste stopp nå var "Bamboo Forrest".
Etter en stund ser vi en haug av biler langs veien, så vi stopper. Jupp, vi var fremme!
Denne gangen skifter jeg til bikini under klærne!
Vi finner "hullet i hekken" og går inn i Bamboo Forrest. Nok en gang finner vi ut at vi er feil skodd, så jeg tar av meg sandalene og går barbeint mens Tommy griser til Conversa sine..
Det var en forferdelig gjørmete sti! Brått kommer vi til en liten bekk med en råtten planke som bro.. Det var et stykke ned til bekken, så det var ganske skummelt å traske over "broen"!

 Vi forsikret oss stadig med de vi møtte at vi var på riktig vei.. Det virket som det var lett å gå seg vill inni der!
Til slutt kom vi frem til det første fossefallet som hadde en stor badekulp jeg kunne bade i!Yay!

For å komme til de 3 neste fossefallene måtte vi klatre opp en bratt og våt fjellvegg for deretter å svømme over en stor og dyp bekk, så det droppet vi lett! Vi gikk jo og drasset på kamera og videokamera, så det var utelukket at vi skulle prøve å padle oss over en bekk med utstyret hevet over hodet!

Tilbake i bilen med Tommy bak rattet setter vi av gårde i 10 mph.. Hele denne turen gikk i 10-20 mph..
Neste stopp var  en botanical garden. Der skulle vi få i oss litt lunch :)


Her bestilte vi en "flatbread pepperoni pizza" før vi kjørte av gårde igjen.


Neste stopp var ved vannet. Husker ikke hva det het, men stilig var det!


Så durer vi videre..Et lite stopp for å nyte utsikten :)Det var ingen butikker langs veien, men en HAUG av boder som solgte kokosnøtter, ananas, bananbrød osv..


Møtte på denne ekle lille tingen når vi stoppet for å prøve bananabread, noe som var NAMMENAM!


Etter mange timer kom vi frem til Hana.. Vi kjørte ned til Hana Beach Park og bestemte oss for å bare kjøre videre.. 80% av de som kjører denne turiststrekningen snur og kjører tilbake når de kommer til Hana.. Men ikke vi! Vi fant ut at om vi kjørte videre så kunne vi få med oss "7 pools of Oheo" og graven til Charles Lindbergh! So we did!
I alle brosjyrene blir turistene rådet til å snu, siden veiene herfra er JÆVLIGE! Noen leiebilfirmaer tillater ikke en gang at man kjører der..
Pytt.. ;)


Når vi kommer til nasjonalparken hvor vi skal sjekke ut "7 pools" begynner det å bli seint.. Vi har bare et par timer igjen med sol, så nå var det ikke mer surring.. Vi marsjerte rett mot målet vårt!


Vi surret litt til i "parken" før vi dro videre mot graven..Time to see Charles Lindberg's grave!
Han levde sine siste år på Maui. Ble begravd på kirkegården til Palapala Ho'omau Church.


Når vi dro derfra var solen på vei ned.. Og det var NÅ den virkelige drittveien begynte!! Vi fikk ikke så mange bilder som viser hvor ille veien var, siden det ble veldig fort mørkt! Det var helt forjævlig å kjøre her i bekmørten!
Etter en laaaaang og skummel vei hjemover (drepte nesten et par kuer..) kom vi endelig til et sted vi kunne innta et måltid!En sliten Tommy som venter på mat..


Det ble Denny's! Det var det første og beste vi så ;)
Når vi kom inn døren fant vi ut at vi skulle ta det "to go".. De hadde ac'en på minusgrader virket det som!!
Så det siste vi gjorde før vi suste tilbake til hotellet var å spise junkfood i bilen ;)

Vi sovnet fort etter denne 15 timers lange bilturen ;)


Lene

16.10.2011 kl.07:03


Masse herlige bilder, kjenner jeg ble super misunnelig og irritert for at ikke vi tok den turen. Ser ut som en kjempe flott tur med masse opplevelser, og ikke minst med de "flotte" veiene.. Skjønner godt at dere sovnet fort etter en så lang tur, hardt å være på reisefot:) Gleder meg til neste innlegg:)


heidi

16.10.2011 kl.08:28


Fine bilder. kjenner ingen andre enn dere som absolutt MÅ ha med seg alt som er å se når dere er på tur!!!!! Opplevelse da, og mye å tenke tilbake på.


Hawaiiwedding

16.10.2011 kl.15:37


Lene: Da har dere noe å gjøre neste gang da vettu ;)


Hawaiiwedding

16.10.2011 kl.15:39


heidi: Er det ikke det som er poenget med ferier da? Oppleve nye ting og ha det gøy ;)


Skriv en ny kommentar

Les mer om vårt drømmebryllup i arkivet

» Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

v.3.1.0

hits